Новини

Новини
Студенти от ВУЗФ посетиха Българската фондова борса
12 3 15

Студенти от ВУЗФ посетиха Българската фондова борса

Студентите на ВУЗФ от специалност "Финансов мениджмънт и маркетинг" посетиха Българска фондова борса на 10.03.2015 г., като част от практическия елемeнт в обучението им в областта на финансовите пазари и запознаването с дейността на основните институции, опериращи там.
Дейността на борсата като регулиран пазар на финансови инструменти и  единствената действаща фондова борса в страната, беше представена от г-н Румен Соколов, управител на Сервиз Финансови пазари към борсата. Студентите се срещнаха и с изпълнителния директор на фондовата борса - г-н Иван Такев.
100-годишната история на капиталовия пазар в България, специфичните български инструменти и предизвикателствата, стоящи пред него бяха във фокуса на дискусиите. Затвърди се мнението, че развитието на капиталовия пазар е изключително важно не само за  акумулирането на финансов ресурс за българските компании, но и за насърчаване откритостта и конкуренцията в българската икономика. Надеждите за бъдещо развитие на този така важен финансов механизъм минават през образователната подготовка на едно изцяло ново поколение пазарни участници.