Новини

Новини
ВУЗФ и ВИЗА Клуб отличиха първите студенти, подкрепени от благотворителната програма „Бизнес и образование – ръка за ръка“
12 12 14

ВУЗФ и ВИЗА Клуб отличиха първите студенти, подкрепени от благотворителната програма „Бизнес и образование – ръка за ръка“

На благотворителен Коледен бал, състоял се на 11 декември 2014 г., в „София Хотел Балкан“, ВИЗА Клуб, ВУЗФ и партньорите, подкрепящи благотворителната програма „Бизнес и образование – ръка за ръка”, отличиха първите трима студенти, лишени от родителски грижи, които получават четиригодишна стипендия за образование и обучение във ВУЗФ и осигурена възможност за кариерно развитие след приключване на обучението.
Иванка Илиева и Николай Геров, специалност „Финанси“ и Крум Христов, специалност „Финансов мениджмънт и маркетинг“ са първите стипендианти на благотворителната инициатива.

Началото на кампанията беше поставено през май 2014 г. с конкурса „Годишни бизнес награди на ВИЗА клуб и партньори за 2013 г. и старта на програмата „Бизнес и образование – ръка за ръка“ съвместно с ВУЗФ, към която се присъединиха голям брой партньори. Кампанията получи подкрепа и от Администрацията на Президента на Република България, от Агенцията по заетостта и от Агенцията за социално подпомагане.

Благотворителната програма „Бизнес и образование – ръка за ръка“ подкрепя първите трима кандидат-студенти, лишени от родителски грижи, с най-висок успех, които кандидатстват във Висшето училище по застраховане и финанси.
Минималните изисквания за включване в програмата на кандидат-студентите са следните:
• Социален статус – сираци (кръгъл сирак или с един родител);
• Образователен статус – постигнати високи резултати на кандидат-студентските изпити;
• Етническа принадлежност – без ограничение;
• Мотивация и отговорност:
 Всеки от подкрепените студенти следва да предостави кратко мотивационно писмо, в което да бъдат описани личните му мотиви за избор на висше учебно заведение и на сфера за бъдеща професионална реалиация;
 Всеки от подкрепените студенти трябва да декларира съгласие за постигане на средногодишен успех минимум Много добър 4.50.
Освен това отличените студентите получават още:
• месечни стипендии за обучение в размер на 300 лева от „Банка ДСК”;
• здравен пакет от „Сити Клиник”;
• таблети от „Леново”,
• шофьорски курсове от „Българската асоциация на пострадали при катастрофи“,
• възможност за стаж в Застрахователно дружество "Виктория",
• съдействие от Агенцията по заетостта за осигуряване на професионална заетост на успешно завършилите програмата.

Стремежът на ВИЗА клуб, ВУЗФ и партньорите е благотворителната програма да се превърне в дългогодишен проект с национална и социална значимост, подкрепяйки всяка година деца-сираци, които, навършвайки пълнолетие имат нужда от подпомагане, за да се интегрират в обществото – да завършат висше образование, да се реализират професионално, да имат възможност за равен старт и право на достоен живот.

Атмосфера от Коледния бал на Виза Клуб можете да видите ТУК.

Снимки от предшестващата Коледния бал среща на отличените студенти с вицепрезидента на ВУЗФ г-жа Детелина Смилкова и представителите на ВИЗА Клуб можете да видите ТУК.