Новини

Новини
 „Карол“ семестър демонстрира как легендарната Bank of America Merrill Lynch подбира стажанти
1 7 14

„Карол“ семестър демонстрира как легендарната Bank of America Merrill Lynch подбира стажанти

„Карол“ семестър, емблематичната програма на Корпоративен университет „Карол“, тази година ще представи ролева игра, в която ще бъдат дадени отговори на тези въпроси. За първи път у нас инвестиционен банкер от Bank of America Merrill Lynch, който е подбирал стажанти и служители за легендарната банка, ще демонстрира реално интервю с кандидати. Това ще направи Иво Детелинов, който сега е Senior Portfolio Manager в Riyad Capital, и който дълги години е провеждал подобни интервюта. Той ще интервюира един от студентите в програмата на английски език, точно по начина, по който са се извършвали в действителност подборите в Merrill Lynch. Така на практика ще покаже как амбициозните финансисти могат да кандидатстват във световните финансови центрове.
Тъй като подобна симулация се прави за първи път, а участниците в „Карол“ семестър са неколцина, Корпоративен университет „Карол“ ще отвори врати и за студенти, които не са били селектирани за програмата. Те ще имат възможност да чуят и видят на живо не само как се прави реален подбор на кандидат, но и да зададат въпрос на един българин, с кариера от Лондонското сити, през Уолстрийт до Саудитска Арабия.
Участието си студентите могат да заявят на education@karoll.bg.
„Карол“ семестър e едномесечна програма на Корпоративен университет „Карол“, която се провежда всяка година през м. юли. Уникална като съдържание и структура, програмата стана причина проектът да влезе в топ 10 сред 100 финалисти в категория Международна компания 2014 Leadership Excellence 500 Awards. Като лектори участват топ мениджърите на „Карол“ и гост лектори от България и чужбина – българи, утвърдени професионалисти в своята област. Програмата включва лекционна част, уъркшоп и практически задачи, както и работа по индивидуални проекти с ментори от мениджмънта на „Карол“. Всяка година има различна тема, но независимо от акцентите се включат въпроси, свързани с кариерното ориентиране и специализираните умения.
Иво Детелинов е Senior Portfolio Manager  и директор на отдел Private Equity в Riyad Capital, Саудитска Арабия. Преди това е работил 15 години в инвестиционната банка Merrill Lynch & Co. 12 от тях в New York и три години в Лондон, където последно е бил директор в отдел Investment Banking и е обслужвал Private Equity клиенти в САЩ и Европа. Първите 4 години в своята кариера в Merrill Lynch Иво работи като Equity Research Analyst, където предоставя всекидневни анализи и коментари за 14 публично търгувани технологични фирми.
Иво Детелинов има бакалавърска степен по бизнес администрация от Regent‘s College, London и MBA с фокус върху финансите от New York University. През 2003 г. става Chartered Financial Analyst (CFA).