Новини

Новини
Финансовият форум „Иновации“ събра водещи български и международни икономисти
26 6 14

Финансовият форум „Иновации“ събра водещи български и международни икономисти

На 24 юни т.г. в "Шератон София Хотел Балкан" се проведе престижният Финансов форум "Иновации", организиран от Асоциация "Банка на годината" и ВУЗФ. Основни теми на дискусиите бяха "Иновациите в банковия бизнес" и "Финансиращи инструменти за иновации".
„Чуждестранното участие във форума беше на много високо ниво“, отбеляза президентът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов. В двата дискусионни панела участваха главният икономист на Департамента за малък и среден бизнес в правителството на САЩ Джузепе Граминя и проф. Суданшу Рай от Копенхагенското бизнес училище, представители на Световната банка, на Европейския инвестиционен фонд, на фондовете Neveq, Eleven, LanchHub, Empower и др. Внимание привлече и представянето на проф. Петко Калев от Бизнес училището на Университета на Южна Австралия. 
От българска страна участие взеха представители на водещи банки, в това число на БНБ, на небанкови финансови институции, технологични компании, компании с иновационни продукти и проекти, стартъп акселератори и други. 
Основните презентации бяха посветени на иновациите в областта на финансовия маркетинг, банкирането и социалните мрежи, онлайн и мобилното банкиране. Финансовите експерти коментираха промените, нужни на българските банки, за да отговорят на иновативните тенденции в световното банкиране. Дискутирани бяха и различните възможности за финансиране на иновации.
Сред темите, важни от потребителска гледна точка, беше и проблемът за адаптиране на иновативните продукти и технологии и защитата при ползването им, както и тенденцията към бързо разрастване на електронната търговия.

Атмосферата от събитието можете да видите ТУК.
Детайлна информация за форума е представена ТУК.