Новини

Новини

Дискусионен форум "Финансовите консултации: състояние и перспективи - 10 г. ИДФК" ще се проведе във ВУЗФ на 6 юни

Институтът на дипломираните финансови консултанти (ИДФК) и  Висшето училище по застраховане и финанси организират Дискусионен форум на тема: “Финансовите консултации: състояние и перспективи – 10 години ИДФК”, който ще се проведе на 6 юни 2014 г., (петък), от 14:00 ч. до 17:30 ч. в зала 501 на ВУЗФ. Форумът има за цел да запознае както професионалната общност, така и широката общественост с новостите в регулирането и развитието на финансовото консултиране в света.
Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор, Ангел Джалъзов, ще обяви предлаганите промени в Кодекса за социално осигуряване за разширяване на възможностите и по-голяма защита на осигурените лица. Г-н Пол Ресник, съосновател на Finametrica (организация, специализирана в оценката на поносимостта към риск), ще говори за глобалното сближаване в регулирането на финансовото консултиране. Д-р Иван Мангачев от Нов български университет ще обобщи философията на новите европейски директиви и регламенти, с които се предвижда засилване на регулацията и издигане на професионалното ниво на финансовите консултации. Любомир Христов, ChFC, съосновател и председател на ИДФК, ще представи възможностите за професионално израстване на финансовите консултанти у нас, за компетентното и етично обслужване на клиентите и за развитието на професията на инвестиционните посредници, застрахователи, застрахователни брокери и пенсионни дружества.
Дискусионният форум дава възможност за съдържателно обсъждане на темата от представители на инвестиционната, застрахователната и пенсионната общност.
В днешно време всеки човек лично е отговорен за своето финансово благополучие. А различните финансови продукти (взаимни и пенсионни фондове, застраховки и др.) са средствата, с които той може да си осигури това благополучие.

За голяма част от хората обаче финансовите продукти са непозната и сложна материя – и поради тази причина те разчитат на добросъвестни финансови консултации. Но как да разпознаят кои консултанти биха се погрижили най-добре за техния интерес?
Дискусионният форум ще се опита да даде отговори на тези въпроси.