Новини

Новини
Водещ международен финансист с почетното звание  “Doctor Honoris Causa” на ВУЗФ
28 10 13

Водещ международен финансист с почетното звание “Doctor Honoris Causa” на ВУЗФ

На 2 ноември 2013 г. ще се съсътои  официалното връчване на почетното звание "Doctor Honoris Causa" на Фернандо Монтес-Негрет, старши финансов консултант към МВФ и Световната банка,   присъдено му от Академичния съвет на Висшето училище по застраховане и финанси.
Изборът на г-н Монтес-Негрет за носител на това отличие е обоснован от факта че  той е ключова личност в глобалното развитие на финансовия сектор, създател на редица програми  на МВФ и Световната банка за развитие на регионите, както  и автор на множество статии и публикации в областта.

В своето академично слово  на официалната церемония, Фернандо Монтес-Негрет ще говори за актуални въпроси на развитието на глобалния финансов сектор.

Ето няколко  щрихи от неговата биография:
- старши финансов консултант към МВФ и Световната банка
- в Световната банка разработва два  доклада за изпълнение и внедряване на кредити за техническа помощ за  финансовия сектор в Хондурас и Кения, пише доклади за политиката за финансовите системи на България, Полша, Румъния и Хърватия
- Бил е  директор на Отдел „Развитие на частния и финансовия сектор” към Регион Европа и Централна Европа в Световната банка в  продължение  на шест години  
Тук  можете да разгледате пълната автобиография на г-н Фернандо Монтес-Негрет.

Очакваме ви на официалната церемония по връчването на отличието  на 02.11.2013 г. в зала 501 на ВУЗФ от 10:30 ч.