Новини

Новини
Иновативни лидерски обучения
19 3 13

Иновативни лидерски обучения

Обучението ни не е разход, а инвестиция!  Защо ли? По света и унас се забелязват няколко основни тенденции :

Първо, средната възраст на високо квалифицираните и опитни служители постоянно се увеличава, пазарната ситуация не позволява  достатъчно нови назначения, което естествено води ЧР до необходимостта не да си набавят необходимите организационни умения чрез назначаване на нови служители, а да обучават, мотивират и задържат настоящите си служители. Тези аспекти са валидни и от гледна точка на служителите – все повече служители предпочитат не да сменят често своите работодатели, а да се развиват в професионална насока и да надграждат направеното от тях до момента.

Второ, ръководителите, които са готови да погледнат на обученията, като на стратегическа инвестиция, изискват да се дефинира възвращаемостта на тази инвестиция.

И трето, изострената конкуренция изисква оптимизиране на разходите без да се прави компромис с качеството или обхвата на дейностите, което ни поставя пред изисквания за  обучение на повече участници, на повече теми (атрактивни, иновативни и актуални, разбра се!), за сходни времеви срокове.

Продължи тук.