Новини

Новини
Стартира 4ти сезон на предприемаческото състезание 3Challenge
12 3 13

Стартира 4ти сезон на предприемаческото състезание 3Challenge

Заповядайте на представянето на 18те отбора допуснати до първата фаза на 3 Challenge. 3Challenge е турнир по предприемачество за иновативни бизнес идеи, организиран от клуба по предприемачество Start It Smart. Целта на състезанието, е да покаже, как една идея може да бъде развита за 6 месеца от просто идея до устойчиво работещ бизнес. Първото събитие ще се състои на 30 март от 13:00 часа в Аулата на Софийски университет.

Тази година ВУЗФ и Институт за предприемачи на Сиско дават награда на 3ма от изявилите се участници в 3 Challenge Grow. Те ще получат 20% отстъпка от таксата за обучение в магистърската програма по Иновации, предприемачество и финанси.   

Състезанието е разделено на 3 етапа – Idea, Seed и Grow, които се се провеждат на 3 месеца един от друг. Между отделните кръгове на турнира, Start It Smart организира събития на различни теми, свързани с предприемачеството, с интересни гост лектори и нестандартни работилници. На тях също може да се проследи развитието на участниците в състезанието.

В първия етап – Idea – младежи до 35 години от цяла България имат възможност да регистрират своя идея за бизнес на сайта на състезанието.
От всички регистрирали се участници, 18 се избират да участват в деня на събитието и да представят своята идея в рамките на 2 минути пред публика и жури. От 18-те участници, 6 печелят 3Challenge – Idea и продължават напред в състезанието.

Във втория етап на състезанието – Seed – се проследява развитието на 6-те победителя от Idea на ниво екип и бизнес модел. На този етап 3 други екипа могат да се включат в състезанието и да имат възможност да спечелят. От общо 9-те екипа, 3 печелят 3Challenge – Seed и продължават до финалния етап на състезанието.

Във финалния етап на състезанието – Grow – 3-те отбора се състезават за спечелване на турнира 3Challenge! На този етап се отчита основно развитието на проектите на ниво готов продукт, сключени партньорства, събрани инвестиции и клиенти.