Новини

Новини
Първата магистратура по блокчейн в България дава стипендии на най-мотивираните студенти
12 5 20

Първата магистратура по блокчейн в България дава стипендии на най-мотивираните студенти

Първата магистърска програма в България, която ще обучава специалисти по блокчейн технологии обявява съвместно с Jobs.bg конкурс за три стипендии на обща стойност от 5000 лева за целия период на обучение. Всички желаещи могат да кандидатстват в сайта на магистърската програма, като изпратят автобиография и мотивационно писмо.

Магистърската програма "Бизнес и дигитална трансформация - блокчейн иновации" е създадена от водещи технологични консултанти и експерти в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Новата магистърска програма не изисква предишен опит в областта на програмирането. Тя е с бизнес насоченост и ще създава специалисти в актуалната и перспективна област на внедряването, консултирането, продажбата и стратегическото управление на блокчейн - една от най-значимите за развитието на света технологии, която стана разпознаваема за широката аудитория най-вече около навлизането на криптовалутите.

Сред лекторите в магистърската програма "Бизнес и дигитална трансформация - блокчейн иновации" са Николай Живанкин, Радой Стоянов, Александър Захариев и Ангел Парасков - специалисти с дългогодишен опит в сферата на технологиите, финансите и бизнеса. По време на обучението си студентите ще изучават основите на блокчейн технологията, крипто-портфейлите, криптовалутите, крипто-борсите, умните договори (Smart Contracts) и иновациите в контекста на блокчейн технологията. Освен специализираните предмети, свързани с блокчейн технологиите студентите ще изучават традиционните икономически и бизнес специалности, което ще ги превърне в завършени професионални кадри за бизнес отделите на технологичните компании.