За ВУЗФ

Информация за родители

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста

Независимо дали сте родител на току-що приет във ВУЗФ студент или помагате на вашето дете да се подготви за завършването си, много е важно да участвате в студентския му живот. Ето няколко полезни съвета – информация, насочена към родители.

Да пратиш детето си да следва в чужд град понякога се оказва труден опит за родителя. За щастие, отдел „Учебна дейност” на ВУЗФ се грижи да намали притесненията на новодошлите студенти и се старае да им създаде приятна и приятелска атмосфера. Освен това, предлагаме възможността родителите да посетят университета заедно с децата си. Във ВУЗФ се чувстваме отговорни за нашите студенти, затова целият екип работи в полза на учещите се и се грижи те да попаднат в сигурна среда, където нищо не им липсва. Ако сина ви или дъщеря ви се нуждае от жилище, ВУЗФ се наема да му/й помогне в намирането на удобно място за живеене, както и във всички останали условности, свързани с преместването в София.


7 добри причини да изпратите детето си във ВУЗФ


Любима дестинация

В последните години София е популярна дестинация за обучение във висшето образование, както за български, така и за чуждестранни студенти.

Намалени разходи

София е една от малкото европейски столици, в които разходите на един студент за живеене не са големи – те възлизат на около 500 евро на месец, в  която сума е включен и месечният наем.

Английски език

Във ВУЗФ смятаме, че студентите ни трябва да могат да се обучават на английски език – ето защо приемаме като входен изпит резултати от TOEFL или IELTS. Друга подходяща опция за тези, които не се чувстват толкова сигурни в знанията си по езика, е да изкарат английски курс във ВУЗФ, след което да бъдат автоматично приети в нашите учебни програми.

Европа и САЩ

Обучението на ВУЗФ съчетава европейските традиции във висшето образование и съвременните похвати отвъд океана. Комбинацията от европейски специалисти – икономисти и американски експерти, дава уникален шанс за успеша профеционална реализация.

Призната в цял свят диплома

Освен дипломата на ВУЗФ, която е призната в Европейския съюз, ВУЗФ предлага на своите студенти възможността да получат две дипломи за 4-годишен период на обучение – една на ВУЗФ и една на Университета в Мериленд, призната в целия свят. По този начин вашето дете ще получи реални шансове за успешна международна кариера.

Сигурна учебна среда

Сградата и студентският хотел на ВУЗФ се намират в спокоен и сигурен столичен квартал. Общежитието е охранявано 24 часа в денонощието, всяка стая е оборудвана с безплатна безжична връзка и всички консумативи са включени в месечния наем. В сградата на разположението на студентите има и кафе-ресторант. Всички тези условия допринасят за приятната учебна атмосфера във ВУЗФ.

Успешна професионална реализация

ВУЗФ е добре познато висше учебно заведение, уважавано както от държавните структури, така и от бизнес организациите в България. Ето защо в рамките на университета бе създаден Център за кариерно ориентиране, който постоянно обменя информация с бизнес средите и съветва студента как да намери подходящата за него реализация след дипломирането си. Центърът организира различни стажове и практики, като по този начин дава на студента добър начален старт в професията.

Разработка от Калипърс