За ВУЗФ

ВУЗФ стартира безплатна финансова академия за ученици

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста
ВУЗФ стартира безплатна финансова академия за ученици
ВУЗФ стартира безплатна финансова академия за ученици
ВУЗФ стартира безплатна финансова академия за ученици
23 Февруари 2018

Десетки ученици от 15 училища в София и Перник станаха част от първото издание на безплатната Финансова академия, която Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира. Лектор беше Радостин Вазов – главен асистент-доктор в университета. Той разказа на учениците за ключови финансови процеси, поставяйки основите за изграждане на следващи познания в сферата.

Първият урок обърна специално внимание на парите и паричните отношения, развитието на биткойна от създаването му досега и целта му, както и други любопитни факти. Темата за новите криптовалути, които вече се търгуват на борсата за криптовалути и технологията блокчейн провокираха най-много въпроси от участниците. Следващият финансов урок за ученици предстои да се изнесе на 1 март. Тогава участниците ще се запознаят с банковия и небанковия сектор, както и с подробности за дейността на финансовите институции и как могат да се възползват от тях.

Безплатната финансова академия, която ВУЗФ организира, е подходяща както за ученици между 10 и 12 клас, така и за всички, които се интересуват от финансовите процеси в България и света. Тя ще се провежда всеки четвъртък до края на април от 14.30 часа в сградата на университета, като целта й е да запознае учениците още на гимназиален етап с важни елементи от финансовата сфера и по този начин да бъдат по-добре информирани и едновременно с това да преценят отрано дали искат да се развиват в тази сфера.

Финансовата академия ще премине в седем модула, като ще се засегната и теми за личните финанси, банките, инвестициите по време на криза, банковите кредити, кредитните карти, правата ни, както и още полезни и интересни казуси.

Всеки ученик преминал през цялата академия ще получи сертификат от Висшето училище по застраховане и финанси.

Желаещите да участват, могат да се регистрират напълно безплатно на marketing@vuzf.bg.

 
всички новини
Разработка от Калипърс