За ВУЗФ

Почина Лука Доков, Доктор хонорис кауза на ВУЗФ

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста
Почина Лука Доков, Доктор хонорис кауза на ВУЗФ
Почина Лука Доков, Доктор хонорис кауза на ВУЗФ
Почина Лука Доков, Доктор хонорис кауза на ВУЗФ
29 Юни 2017

На 22 юни 2017 г. ни напусна Лука Доков - доайен на българското застраховане.
Той е роден  през 1925 г. в Пирдоп. Завършил е Американския колеж в София и ВИИ "Карл Маркс" (сега УНСС). Работил е в ЗПАД "Булстрад", откъдето започва и международната му застрахователна дейност. Основател и управляващ директор на Агенцията на "Булстрад" в Судан. Основател на застраховането в Судан, където изгражда Суданската застрахователна и презастрахователна компания (SUDINRECO). Работил е още в ЗД "Юнион" в Обединени арабски емирства, в Африкански презастрахователни брокери, в Афро-арабски презастрахователни брокери във Великобритания, в клона на "Дженерал аксидент" - Великобритания и др.
Удостоен е с почетното звание “Доктор хонорис кауза” на ВУЗФ с решение на академичния съвет, взето с протокол № 2/20.03.2008 г., за заслуги за създаването и развитието на застраховането и презастраховането в България.
Лука Доков ще липсва много на цялата застрахователна общност, като изключително достоен човек със забележително присъствие, идеи и безспорен авторитет.
Дълбок поклон пред паметта му!

 
всички новини
Разработка от Калипърс