За ВУЗФ

България трябва да следва политика на интелигентен протекционизъм

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста
България трябва да следва политика на интелигентен протекционизъм
01 Декември 2017, http://www.bloombergtv.bg

Нашата страна трябва да следва политика на интелигентен протекционизъм. Не трябва да се залита нито в едната крайност, нито в другата. Това каза доц. д-р Виржиния Желязкова, зам.-ректор на  ВУЗФ, в предаването „Investbook” на Bloomberg TV Bulgaria.
"Ние сме ограничени и поради това, че сме членове на ЕС, но трябва все пак да направим анализ и и да изберем този път, който за нашата държава е оптималният – именно това е според нас интелигентният протекционизъм“. Какво още каза доц. Желязкова по темата за протекционизма може да видите в цялото интервю ТУК

По актуалната тема за съвременния протекционизъм изказва мнение и доц. д-р Даниела Бобева, преподавател във ВУЗФ и ексминистър на търговията и вицепремиер.
В предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria тя коментира: "Протекционизмът има доста цикличен характер. По време на кризи големи групи производители на местния пазар се чувстват незащитени и ощетени, като търсят подкрепата на правителствата. Тази цикличност се наблюдава и днес. Подходящата среда за протекционизма е именно кризата и бавното възстановяване след нея“.
Целият материал може да видите ТУК.

Разработка от Калипърс