За ВУЗФ

Бъдещето през очите на ВУЗФ – в краткосрочен и дългосрочен план

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста
Бъдещето през очите на ВУЗФ – в краткосрочен и дългосрочен план
30 Юни 2017, http://www.bloombergtv.bg

Вицепрезидентът на Висшето училище по застраховане и финанси Детелина Смилкова даде специално интервю на тема "Бъдещето през очите на ВУЗФ" пред главния редактор на Bloomberg TV Bulgaria Димитър Вучев, излъчен в Investbook на 28 юни, 2017г.

"Винаги съм казвала, че гледаме и следваме бъдещето. Една година е изключително голям период, в който се случват много промени. Следим много внимателно нуждите на пазара и необходимостите на бизнеса. Тази година имаме две нови бакалавърски програми, свързани с бизнес информационните системи и комуникации, което е много важна тема в днешно време, и бизнес икономика, предприемачество и иновации, което също е много необходима материя. Иновации правят лидерите, другите са просто последователи.", каза г-жа Смилкова пред камерите.

„Голям интерес се проявява към бизнес психологията и поведенческата икономиката, тъй като близо 1/3 от нашите дисциплини са свързани именно с изваждането на човешките качества на показ. Бизнес психологията навлиза навсякъде – и в продажбите, и в преговорите, и за решаване на конфликти и вземане на решение. Така че имаме голям интерес към тези бакалавърски специалности", допълни тя.

Цялото интервю и нейният поглед към бъдещето може да гледате ТУК

Разработка от Калипърс