За ВУЗФ

Ректорът на ВУЗФ доц. Григорий Вазов в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста
Ректорът на ВУЗФ доц. Григорий Вазов в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria
14 Ноември 2016, http://www.bloombergtv.bg/

"Изтеглянето на проектобюджета за 2017 не е правилен ход. Най-добрият сценарий е да бъде приет настоящият законопроект за държавния бюджет". Това каза доц. Григорий Вазов днес в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.
По думите му изтеглянето на проектобюджета ще доведе до сериозни дисбаланси в много икономически процеси, извършвани от държавата. Негативни ефекти могат да се очакват по линия на европейските програми, държавните инвестиции, което неминуемо ще се отрази върху частния сектор и кредитирането, обясни доц. Вазов. Според него България може бързо да загуби кредитния си рейтинг.

Ректорът на ВУЗФ коментира още, че финансовият министър от служебния кабинет, който предстои да бъде съставен, ще има достатъчно време, за да внесе изтегления бюджет. "Тръгнат ли са се правят корекции в настоящия бюджет, веднага ще настъпят диспропорции в него", предупреди той.

Според доц. Вазов не съществува риск от сътресения в банковия сектор.

Вижте повече във видеото.

Разработка от Калипърс