За ВУЗФ

Доц. д-р Григорий Вазов за новия фискален съвет

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста
Доц. д-р Григорий Вазов за новия фискален съвет
18 Декември 2015, "More from the day", BNT

Доц. д-р Григорий Вазов, член на новосъздадения Фискален съвет и ректор на Висшето училище по застраховане и финанси, гостува в “Още от деня” по БНТ. Той оцени банковата ни система като спокойна в момента, банките функционират в една много добра кондиция, като припомни, че скоро ПИБ предсрочно е върнала 775 млн. лв. от депозита, който беше поставен при тях, от тях 25 млн. лихви.

Създаденият Фискален съвет, на който Григорий Вазов е член, ще се занимава с публичните финанси, ще се занимава с разходите, приходите, прогнозите, отчетите. Такъв съвет функционира отдавна в много европейски държави, идеята е да има публичност, в която хората да вярват, каква е макрорамката – истинска ли е, не е ли истинска, бюджетът – достатъчно аргументиран ли е, отчетът на бюджета, правят се прогнози, обясни експертът. Членовете на Фискалния съвет са петима авторитетни финансисти.

Цялото интервю с доц. Вазов по БНТ можете да видите ТУК.

Разработка от Калипърс