За ВУЗФ

"Формулата за намаляване на лихви и данъци вече не е решение"

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста
"Формулата за намаляване на лихви и данъци вече не е решение"
21 Юни 2013, BG On Air

Интервю на проф.д-р. Йордан Христосков за телевизия Bulgaria on Air. Проучвания показват, че страните с по-високи данъци са преминали по-леко през кризата, коментира бившият управител на НОИ.

Пазарната риторика, че чрез облекчаване на бизнеса, намаляване на лихви и данъци, ще се съживи икономиката, вече не е решение, коментира в ефира на Bulgaria On Air бившият управител на НОИ Йордан Христосков. Той обясни, че намаляването на административната тежест върху бизнеса е от т.нар. „меки мерки“.

„Държавата трябва да има много ясна визия какви компании ще привлича. Производството също трябва да е съобразено с квалификацията на кадрите или да бъдат обучени такива за фирмите на пазара“, обясни Христосков.

Според данните от редица проучвания намаляването на данъците и осигурителните вноски не е довело до изсветялване на икономиката, коментира още бившият управител на НОИ.

“Сивата икономиката у нас остава на същото ниво- около 30%“, допълни Христосков.

Цялото интервю можете да почетете тук.

Разработка от Калипърс