За ВУЗФ

Интервю с ас.Радостин Вазов: Само 2% от хората с Гражданска отговорност имат и жилищна застраховка

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста
Интервю с ас.Радостин Вазов: Само 2% от хората с Гражданска отговорност имат и жилищна застраховка
22 Март 2012, Bulgaria on air TV

Застрахователи настояват за създаване на Национален катастрофичен пул.

Собствениците на недвижими имоти може да бъдат задължени да ги застраховат срещу природни бедствия, ако започналата активна кампания на браншови и неправителствени организации даде резултат. Позабравената идея за създаване на специален "катастрофичен пул" отново е съживена напоследък, научи Bulgaria On Air. Причината е в ниската застрахователна култура на българите. Показателен пример за това е, че само 2% от хората с Гражданска застраховка има сключена имуществена застраховка.
Големият проблем с природните бедствия в България са наводненията и свлачищата, коментира в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на Висшето училище по застраховане и финанси Радостин Вазов. Две години след създаването на национален фонд срещу природни бедствия в Румъния са натупани над 300 милиона евро. Парите могат да бъдат събирани като част от застраховката на имуществото, с данъци и други.
Вижте коментара на изпълнителния директор на Висшето училище по застраховане и финанси Радостин Вазов и застрахователния брокер Румен Гълъбинов от видео файла.

Разработка от Калипърс